LEGO House

Produkt: klodsegulv  

Sort: eg

Lokation: Billund

Type af byggeri: Museum    

Antal m2 leveret: 2200 m2

Et slidstærkt klodsegulv til LEGO House

LEGO House er et unikt byggeri ikke alene i arkitektur og design men også ved valg af gulve.

Forhallen på 2.200 m² skulle have et meget slidstærkt gulv, så det var indlysende, at Lego skulle have et gulv af klodser, der kunne modstå både høje hæle og slitage fra de mange tusinde mennesker, der dagligt besøger Lego House. Et klodsegulv er nemlig 3 gange så hårdt som almindeligt skåret træ, fordi årringene er hårdere end veddet.

En stor gulvflade, et nyt betongulv med gulvvarme og kvadratiske klodser af Eg i en usædvanlig stor dimension på 75 x 75 mm krævede en særlig leverandør med viden om både produktion og montering af klodsegulve.

Fionia Parket var det naturlige valg, da firmaet er specialist i projekttilpassede trægulvsløsninger og har stor erfaring med klodsegulve. De enkelte klodser blev samlet i læggeenheder på net, så det blev muligt at montere 23 klodser ad gangen. Af hensyn til både trinstøj og gangkomfort blev klodserne limet til en særlig gummikork, og for hver 10. meter blev der lagt en dilatationskork, der kunne optage eventuelle udvidelser af den store gulvflade grundet de årstidsbestemte ændringer i luftfugtigheden.